Du er her:
 • Forside
 • Referanse - sertifiseringskurs i Lean

Referanse - sertifiseringskurs i Lean

Referanse for Lean Yellow og Green Belt, Bodø 17.-20. januar 2017

Lean er et satsingsområde i Statens vegvesen Region nord. Våre innledende runder, blant annet med besøk hos flere organisasjoner som har lykkes med Lean, har avdekket et betydelig potensial for forbedring av eksempelvis hvordan vi arbeider med organisatorisk læring, prosessforbedring og effektivisering. Vi deltok derfor med seks medarbeidere på kurset, alle i større eller mindre grad engasjert i organisasjonsutvikling eller kvalitetsarbeid som forbedring eller revisjoner. Selv er jeg rådgiver for kvalitetsstyring og risikostyring i SVV Region nord.

Innholdet i kursene

Kursene dekket til sammen de mest sentrale temaene for oss - Lean filosofi, verdistrømsanalyse, Lean-tavler, problemløsning, strategisk tenking og suksesskriterier ved innføring av Lean.

Presentasjonene, samt innføring fra kursholder, vurderes å gi en god basiskompetanse som kan suppleres ved å lese anbefalt støttelitteratur.

Jeg har, sammen med andre av våre kursdeltakere, umiddelbart tatt i bruk kunnskap fra kursene, eksempelvis til design og bruk av Lean-tavle for møter mellom byggherre og entreprenører på et av våre utbyggingsprosjekter, og verdistrømsanalyse/prosessforbedring ved utarbeidelse av en omfattende vedlikeholdsplan.

Selve kursgjennomføringen

Kursene hadde en god balanse mellom teori og praktiske øvelser. De praktiske øvelsene vurderes å være avgjørende for forståelse og trening i bruk av teorier og metoder. Kursholder hadde god kompetanse og fremstillingsevne.

Jeg kan trygt anbefale kursene til andre.

Frank Berntsen, Sjefingeniør, Statens vegvesen Region nord

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Aktuelt

 • Vil du møte relevante fagarbeidere?

  14. mars kan du møte finske og svenske fagarbeidere til en uforpliktende jobbsamtale i Tromsø. Kokker, bakere, bilmekanikere, bygningsarbeidere, betongarbeidere, frisører, CNC-operatører, samt kandidater med kompetanse innen helsefag, fiskeindustri, matproduksjon og servicefaget besøker Tromsø i håp om å komme i dialog med potensielle arbeidsgivere.

 • Julehilsen fra Bedriftskompetanse

  2018 åpner seg snart. Bak oss ligger et år fylt med engasjerende oppdrag, møter med spennende mennesker og meningsfulle arbeidsdager – med arbeidssted Nord-Norge, først og fremst. Samtidig har vi fått bidra i samfunnsviktige prosjekter også på den nasjonale arenaen, og ikke minst, sammen med våre gode samarbeidspartnere i Nord-Sverige og Nord-Finland. Med ydmykhet og stolthet ser vi tilbake på alt vi har fått være med på i 2017, og vi gleder oss stort til å komme i gang med 2018.

 • Finsk yrkeskompetanse møter nordnorske arbeidsgivere

  Over 350 yrkesfagsstudenter i elektro, automasjon og helsefag fra yrkesfagskolen i Oulu har deltatt på presentasjoner av arbeidsmuligheter i Beiarn kommune, Spider Industrier og Haneseth Gruppen i Nord-Norge. Bakgrunnen er høy arbeidsledighet blant unge fagarbeidere i Oulu, kombinert med det enorme behovet for fagkompetanse i Nord-Norge. Over 50 av studentene har allerede meldt interesse for å flytte til Nord-Norge. 

Logo

Telefon: +47 948 58 557

E-post: post@bedriftskompetanse.no